Wat moet u zelf doen?

Geen nieuwe schulden maken
Het is belangrijk dat u geen nieuwe schulden maakt.

Inzicht geven in uw financiële en persoonlijke situatie
U moet ons volledig inzicht geven in uw financiële situatie. Ook als er in uw persoonlijke omstandigheden iets verandert moet u dat doorgeven. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen of een kind krijgt.

Sparen voor de aflossing van uw schulden
U start direct na het tekenen van de schuldregelingsovereenkomst met sparen voor de aflossing van uw schulden. Wij bekijken uw inkomen en berekenen welk deel van uw inkomen u per maand zelf mag besteden aan uw vaste lasten en huishoudgeld. Dit is uw vrij te laten bedrag, ook wel “VTLB” genoemd. De rest van uw inkomen is voor de aflossing van uw schulden bestemd.

Zoveel mogelijk aflossen
Om uw schulden zoveel mogelijk te kunnen aflossen, moet u wel voldoende inkomsten hebben. Wij verwachten dat u er alles aan doet om uw inkomen te behouden, en zo mogelijk te verhogen. Heeft u een uitkering? Dan kan het zijn dat u werk moet zoeken. Heeft u eigen vermogen, bijvoorbeeld een spaarrekening? Dan gebruiken we dit voor de aflossing van uw schulden. Ook kan het zijn dat u bijvoorbeeld uw auto moet verkopen.
 

U spant zich maximaal in om uw schulden af te lossen!


Budgetbeheer
Vaak is budgetbeheer verplicht bij een schuldregeling. Bij budgetbeheer komt uw inkomen binnen bij de GKB, daarmee betalen wij uw vaste lasten. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor uw financiële situatie. Dit betekent onder andere dat u er zelf voor moet zorgen dat er voldoende inkomen bij ons binnenkomt.

Schuldenoverzicht
Wij vragen uw schuldeisers hoe hoog uw schulden zijn en sturen u hier een overzicht van. Het is belangrijk dat u dit overzicht goed controleert! Klopt het overzicht? Onderteken het en stuur het zo snel mogelijk aan ons terug. Pas na ontvangst van het ondertekende schuldenoverzicht kunnen wij verder met het regelen van uw schulden.
 

Controleer uw schuldenoverzicht goed en stuur het zo snel mogelijk ondertekend terug!


Klopt het overzicht niet? Neem dan direct contact met ons op.

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra