Wat doen wij?

Evenwicht in uw inkomsten en uitgaven
De basis van het budgetbeheer is het budgetplan. Samen met u kijken we naar uw inkomsten en uitgaven. Ook bekijken we welke uitgaven u nog kunt verwachten. We maken afspraken met u over welke betalingen we voor u gaan doen en hoeveel huishoudgeld u krijgt. Deze afspraken leggen we vast in uw budgetplan. Het is belangrijk dat uw uitgaven niet hoger zijn dan uw inkomsten.
 

Budgetplan: een plan voor evenwicht in uw inkomsten en uitgaven!


Sparen en betalen
Wanneer u budgetbeheer heeft, betekent dit dat u een rekening heeft bij de GKB. Op deze rekening komen uw inkomsten binnen. U tekent hiervoor een machtiging. Zodra uw inkomen binnen is, zorgen wij ervoor dat hiervan eerst uw belangrijkste maandelijkse vaste lasten worden betaald. Dit zijn de woonlasten, de water- en energienota, de ziektekostenpremie en belangrijke verzekeringen. Heeft u een schuldregeling, dan sparen we daarnaast voor de aflossing van uw schulden. Ook zetten wij alvast geld apart voor rekeningen die niet maandelijks komen. Dit doen we in een reservering, een soort spaarpotje. Zo is een reservering water bedoeld voor een niet-maandelijkse waternota. U kunt het geld uit deze reservering niet gebruiken voor een andere betaling.

Huishoudgeld
Het geld dat over is, is bedoeld voor uw huishoudgeld en overige vaste lasten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de telefoonnota of een abonnement. Samen met u kijken we welke verdeling verantwoord is. U ontvangt uw huishoudgeld per week of per maand. Als er ruimte voor is, zetten we ook geld apart voor onvoorziene uitgaven. Bijvoorbeeld een nieuwe stofzuiger als de oude kapot is.

Dagafschrift of budgetbeheer online
U krijgt elke maand per post een gratis overzicht (dagafschrift) met daarop al uw inkomsten, betalingen en reserveringen. Maar u kunt in plaats daarvan ook kiezen voor gratis budgetbeheer online via Mijn GKB, dan kunt u 24 uur per dag via internet uw budgetbeheerrekening inzien.

Verwerking van wijzigingen
Geeft u een wijziging door, dan verwerken wij die zo snel mogelijk. Houdt u er wel rekening mee dat het soms meer dan een maand kan duren voordat de wijziging is verwerkt. Is er voor een betaling geen ruimte in uw budgetplan? Dan laten wij u dit weten en overleggen wij met u.

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra